Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Yemenului evocă un ajutor al Ryadului pentru reconstrucţie de 10 miliarde de dolari

yemen

Preşedintele yemenit Abd Rabbo Mansour Hadi a evocat miercuri un ajutor saudit, pentru reconstrucţia ''provinciilor eliberate'' de sub controlul rebelilor houthi, în valoare de 10 miliarde de dolari, dintre care două miliarde sub formă de depozit la Banca centrală, relatează AFP. Acest ajutor n-a făcut obiectul niciunui anunţ oficial al Ryadului, care conduce în Yemen o coaliţie militară arabă în sprijinul guvernului lui Hadi.

Preşedintele Hadi a evocat ''un ajutor saudit de 10 miliarde de dolari, dintre care două miliarde sub formă de depozit la banca centrală pentru a susţine riyalul'', a indicat agenţia guvernamentală Saba, referindu-se la o reuniune a şefului statului cu colaboratorii săi la Aden (sud). Mai mulţi guvernatori ai provinciilor au asistat la reuniunea în cursul căreia Hadi, sosit la putere în urmă cu cinci ani, i-a cerut guvernului său să acorde prioritate reconstrucţiei infrastructurilor în ''zonele eliberate'', potrivit Saba.

Hadi a sosit la putere pe 21 februarie 2012, în virtutea unui acord politic, pe baza căruia fostul preşedinte Ali Abdallah Saleh a renunţat la putere după manifestaţii de stradă şi presiuni internaţionale, îndeosebi din ţările din Golf. Dar Saleh s-a aliat în cele din urmă cu rebelii houthi pentru a contesta puterea lui Hadi, care a fost alungat din capitala Sanaa în urmă cu doi ani. Forţele pro-Hadi, susţinute de alianţa condusă de către Arabia Saudită, au reuşit să recucerească de la rebeli cinci provincii în vara anului 2015, conform Agerpres. Rebelii houthi ocupă în continuare Sanaa şi o bună parte din nordul Yemenului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.