Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedinţia germană a Consiliului UE se va concentra pe criza coronavirusului, conform unei strategii aprobate de cabinetul de la Berlin

romania uniunea europeana ue

Gestionarea crizei de coronavirus va fi prioritatea Germaniei după ce va prelua la 1 iulie preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, conform unei strategii aprobate miercuri de cabinetul de la Berlin, relatează DPA.

Documentul de 24 de pagini stabileşte obiectivul preşedinţiei de şase luni, care va avea ca slogan 'Să facem împreună Europa mai puternică din nou', potrivit agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV Un membru al partidului înființat de Dan Voiculescu ar fi colaborat cu Securitatea! CNSAS ne-a confirmat

Germania va avea ca sarcini prezidarea consiliilor ministeriale şi stabilirea agendei politice.

Pandemia de coronavirus reprezintă o "mare provocare" pentru UE, se arată în document.

Berlinul speră să facă un pas decisiv pentru depăşirea celei mai mari provocări a mandatului său în prima lună. Toate privirile vor fi aţintite asupra summitului UE de la mijlocul lunii iulie, în contextul în care statele membre încearcă să adopte un pachet masiv de ajutoare economice pentru a sprijini blocul comunitar să iasă din recesiunea cauzată de coronavirus.

Comisia Europeană propune un pachet de 750 de miliarde de euro, format din granturi de 500 de miliarde de euro şi din împrumuturi de 250 de miliarde de euro pentru cele mai afectate ţări.

Citește și: Codrin Ștefănescu a explodat la adresa ministrului Muncii: Sinistra nu a scos o vorbă despre majorarea pensiilor, despre salarii și șomeri

Executivul comunitar plănuieşte un cadru bugetar al UE pentru 2021-2027 în valoare totală de circa 1.100 de miliarde de euro.

Înainte de pandemie, principala preocupare a preşedinţiei germane era de aşteptat să fie Brexitul. Deşi acesta a fost depăşit de criza coronavirusului, rămâne în topul priorităţilor pe agendă.

Negocierile privind ieşirea Marii Britanii din UE trebuie să se încheie până la toamnă cel târziu, pentru că în caz contrar se va produce un Brexit nereglementat, cu consecinţe pentru ambele părţi.

Schimbările climatice, economia digitală şi poziţia Europei în raport cu două superputeri precum China şi SUA sunt de asemenea subiecte importante.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.