Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președinția ucraineană: Forțele Armate au eliberat 454 de localităţi în Harkov

DW
armata ucraina

De la începutul contraofensivei Forțelor Armate ale Ucrainei, în regiunea Harkov au fost eliberate 454 de localităţi, potrivit șefului adjunct al Cancelariei Președintelui Ucrainei, Kirilo Timoșenko, scrie Rador.

„Datorită acțiunilor ofensive ale armatei noastre în regiune, 454 de localităţi au fost eliberate. Astăzi, 14 secții de poliție şi-au reluat activitatea în teritoriile eliberate ale regiunii Harkov şi şi-au reluat activitatea în învățământul online 90 de instituții de învățământ, de asemenea, 78 de centre de paramedici, 23 de structuri autonome, birouri ale Ukrpoşhta, şase turnuri de comunicații mobile, 27 de unități de alimentare cu gaze și 23 de unități de alimentare cu energie fiind renovate", a specificat Timoşenko.

De asemenea, în Balaklia alimentarea cu energie electrică a fost reluată pentru 77% dintre locuitorii orașului. În plus, trenurile de pasageri au fost deja repuse în circulaţie între unele localități.

Amintim că, marţi, Forțele Armate ale Ucrainei au eliberat Kupiansk-Uzlova din regiunea Harkiv de sub ocupaţia invadatorilor ruşi și o controlează aproape complet. Această așezare a fost un important centru logistic pentru ruși. Eliberarea regiunii Harkov continuă. Ocupanții și colaboratorii lor au părăsit recent comunitatea Borovski din regiunea Harkiv. Forțele Armate ale Ucrainei au preluat controlul şi asupra satului Peski-Radkivski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.