Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presiune pe Tudorel Toader - Sindicaliștii din penitenciare și-au pierdut răbdarea și ies în stradă. Se anunță un miting uriaș la Ministerul Justiției

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam protest

În perioada 7 - 27 septembrie sunt organizate proteste in fata penitenciarelor. 3 octombrie, miting la Ministerul Justiției

Sindicaliștii din penitenciare continuă protestele împotriva indolenței guvernanților în a soluționa problemele acestei instituții. Solicităm rezolvarea urgentă a revendicărilor ce țin de îmbunătățirea condițiilor de lucru și de respectarea drepturilor salariaților, dar și demiterea ministrului Tudorel Toader pentru incompetență.

Mai jos, calendarul și ora de începere a protestelor angajaților în fața penitenciarelor*:

7 septembrie 2018 - Penitenciarul Botoșani (ora 12.00)

12 septembrie 2018 - Penitenciarul Târgu Mureș (ora 13.00), Penitenciarul Mărgineni (ora 09.00)

14 septembrie 2018 - Penitenciarul Arad (ora 10.00), Penitenciarul Vaslui (ora 08.00), Penitenciarul Găești (ora 10.00)

16 septembrie 2018 - Penitenciarul Poarta Albă (ora 10.00)

19 septembrie 2018 - Penitenciarul Bacău (ora 09.00), Penitenciarul Spital Târgu Ocna (ora 09.00), Penitenciarul Târgu Jiu (ora 10.00), Penitenciarul Iași (ora 13.00)

25 septembrie 2018 - Penitenciarul Mioveni (ora 10.00), Penitenciarul Gherla (ora 10.00), Penitenciarul Târgșor (ora 10.00), Penitenciarul Ploiești (ora 09.00)

26 septembrie 2018 - Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin (ora 10.00)

27 septembrie 2018 - Penitenciarul Giurgiu (ora 10.00), Penitenciarul Pelendava - Craiova (ora 10.00), Penitenciarul Slobozia (ora 09.00), Penitenciarul Galați (ora 09.00)

3 octombrie 2018 - Ministerul Justiției (ora 12.00)

Efectele modificării Codului de Procedură Penală: Peste o sută de mii de dosare cu infracțiuni GRAVE ar putea fi închise

Reamintim că pe lista de revendicări sunt incluse:

condiții de lucru mai bune - ministrul Justiției a promis acum 1 an standarde privind condițiile de lucru în penitenciare și un plan multianual de investiții, dar nu s-a ținut de cuvânt. În schimb, bugetul pentru investiții a fost redus la jumătate.

plata orelor suplimentare restante - în continuare sunt peste 1 milion de ore suplimentare restante neplătite. Ministrul Justiției s-a angajat acum 6 luni la plata orelor suplimentare restante ca reacție la refuzul unor colegi de a intra în serviciu că acestea vor fi plătite, dar nu s-a ținut de cuvânt.

stoparea împuternicirilor ilegale - cerem reluarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de management superior și încetarea practicii de vasalizare prin împuterniciri, unele deja ilegale prin depășirea limitei de 1 an permisă de lege. Însuși directorul general al ANP Marian Dobrică este imputernicit peste limita legală.

eliminarea discriminărilor salariale - cerem aplicarea legii cadru a salarizării (L153/2017) și pentru personalul din sectorul de apărare ordine publică și siguranță națională începănd cu octombrie 2018.

aprobarea Statutului polițistului de penitenciare - cerem ministerului Justiției să includă și observațiile sindicatelor în proiectele transmise, prin forțarea procedurii de avizare, la Parlament.

încetarea abuzului asupra pensionarilor - cerem eliminarea din legislație a scamatoriei legislative prin care, începând cu 15 septembrie 2017, au fost reduse cu peste 30%, prin ordonanță de urgență, pensiile angajaților din penitenciare, polițiștilor și militarilor.

plata integrală a orelor suplimentare curente - cerem ministrului Justiției să aplice corect prevederea legală obținută în Parlament de către sindicate referitor la plata orelor suplimentare, din ordinul acestuia (OMJ 2721/2018) fiind practic eliminate arbitrar de la plată peste 50% dintre orele suplimentare nerecuperate în termen de 60 de zile.

În paralel, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor continuă acțiunile în justiție împotriva ministrului Tudorel Toader, și a directorului general al ANP, Marian Dobrică, pentru abuz în serviciu în legătură cu semnarea unor ordine și decizii ilegale.

„Dacă în urma acestor acțiuni de protest în stradă autoritățile nu vor reacționa luăm în calcul blocarea activității penitenciarelor ca urmare a refuzului angajaților de a lucra în condițiile oferite de angajator în materie de siguranță personală și respectare a standardelor de personal în raport cu misiunile de îndeplinit.”, transmite FSANP printr-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.