Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presiunea crește pentru reintegrarea comandantului revocat al portavionului USS Theodore Roosevelt

taskandpurpose.com
uss theodore roosevelt portavion

Rezultatele anchetei privind demiterea comandantului portavionului nuclear american USS Theodore Roosevelt, eliberat din funcţie după criticile asupra gestionării pandemiei de COVID-19 pe nava sa, i-au fost prezentate vineri secretarului american al apărării, Mark Esper, notează AFP.

Presiunea creşte constant pentru reintegrarea căpitanului de vas şi mai mulţi responsabili cu rang înalt ai US Navy s-ar fi exprimat deja în favoarea acestei soluţii, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Guvernul Orban pregătește măsuri pentru revenirea angajaților la serviciu! În aceste condiții, românilor nu li se va permite accesul la locul de muncă .

Potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, Mark Esper a fost informat verbal despre rezultatele anchetei şi aşteaptă să primească raportul scris pentru a lua o decizie.

Acest scandal l-a costat postul de secretar al forţelor navale pe Thomas Modly, cel care l-a demis la începutul lui aprilie pe comandantul Brett Crozier.

Greşeala acestuia din urmă? A tras semnalul de alarmă într-o scrisoare cu accente dramatice pentru a obţine evacuarea navei sale ancorate în insula Guam din Pacific, după ce s-au înregistrat la bord mai multe cazuri de COVID-19.

Citește și: Mișcare în plină stare de urgență! Petiție pentru Marcel Vela, pentru a șterge toate amenzile date pentru nedistanțare socială

"Nu suntem în război. Nu există niciun motiv ca marinarii să moară", a scris Brett Crozier într-o această scrisoare.

Şefii lui ierarhici nu au apreciat faptul că scrisoarea apărut în presă.

Mai mulţi responsabili politici americani, în special adversari politici ai preşedintelui Donald Trump, au salutat atitudinea acestui ofiţer.

În momentul în care a părăsit USS Theodore Roosevelt, căpitanul Crozier a fost aclamat îndelung şi călduros de echipajul său.

Circa 15% din marinarii portavionului au fost testaţi pozitivi, iar unul dintre aceştia a murit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.