Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presiunile SUA asupra României pentru modificarea Legii offshore cresc. Ambasadorul României în America convocat de urgență de ministrul american al Energiei

Breaking Energy
Departamentul energiei SUA

Presiunile cresc după adoptarea de către Parlamentul României a Legii offshore. Prima care a luat poziție a fost comunitatea de afaceri după care a urmat o ieșire violentă a ambasadorului SUA la București, Hans Klemm, care a clamat încălcarea de către partea română a principiilor transparenței și negocierii. Presiunile au fost destul de puternice încât să îl facă pe președintele PSD, Liviu Dragnea, să recunoască că ar urma să fie modificată.

Darius Vâlcov a făcut MĂRTURII CUTREMURĂTOARE: 'S-a dat ordin ca Dragnea să fie închis până la 1 septembrie! Întrebați-l pe Victor Ponta' - VIDEO

Se pare însă că partenerii străini ai României cu interese directe în perimetrele aflate în explorare din platoul continental al Mării Negre nu mai ai răbdare. Un comunicat al Ambasadei României la Washington anunță că ambasadorul George Maior a avut o întâlnire exact pe tema energiei:

”Ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, a avut, miercuri, 25 iulie 2018, o întrevedere cu secretarul energiei al Statelor Unite, Rick Perry.

Cu această ocazie, cei doi interlocutori au subliniat impactul major al exploatării resurselor de hidrocarburi din România pentru securitatea energetică din regiune, ca o componentă importantă pentru dezvoltarea Parteneriatului Strategic dintre SUA şi România.

Citește și: ANAF avertizează: „Mai sunt 5 zile!”

În context, secretarul american al energiei, Rick Perry, a reafirmat interesul față de dezvoltarea dialogului pe teme de energie, inclusiv cu ocazia  Summit-ului la nivel înalt al Iniţiativei celor Trei Mări, care va avea loc la Bucureşti, în perioada 17-18 septembrie 2018.”, se spune în comunicatul Ambasadei României în SUA remis redacției STIRIPESURSE.RO

Citește și: Polițiștii exultă! Klaus Iohannis dă curs solicitării! Mișcarea făcută azi

Pe 9 iulie, Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul care stabileşte măsuri pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră, cu 175 de voturi pentru, 30 împotrivă şi 30 de abţineri. Iniţiativa legislativă adoptată de deputați reglementează modul de implementare a operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri referitoare la perimetre petroliere off-shore. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a anunţat înainte ca deputaţii să voteze iniţiativa, că proiectul de lege a suferit modificări în comisie, astfel că nu va fi adoptat în forma adoptată deja de Senat. Printre modificările adoptate de comisie şi preluate de Camera Deputaţilor se numără şi cea referitoare la producţia de gaze care va fi tranzacţionată pe piaţa din România, care a crescut la jumătate, în loc de 30% cum era prevăzut iniţial. De asemenea, o altă modificare adusă de comisie şi adoptată de Camera Deputaţilor, se referă la introducerea sumelor încasate din revedențe și impozite suplimentare, care vor alimenta fondul special creat prin ordonanța parteneriatului public-privat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.