Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presiunile SUA dau roade - Băncile turceşti dau o lovitură puternică rușilor

turcia rusia

Băncile turceşti au început să închidă conturile corporaţiilor ruseşti, după ce SUA au avertizat Ankara că ar putea fi supusă sancţiunilor americane, scrie ziarul de afaceri Vedomosti, citând directori de companii şi consultanţi în afaceri.

În decembrie, preşedintele american Joe Biden a semnat un ordin care anunţa sancţiuni asupra băncilor străine care sunt suspecte că susţin războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Aceste avertismente au împins băncile turceşti să suspende procesarea plăţilor şi să încheie relaţiile cu aproape toate entităţile echivalente, iar această acţiune a dus la întârzieri ale transferurilor de bani.

Potrivit ziarului Vedomosti, cel puţin două bănci turceşti au început să închidă conturile unui număr „semnificativ” de companii ruseşti şi bănci după ce SUA au ameninţat că le vor pune pe „lista neagră”.

Alte două bănci turceşti au început să emită notificări către clienţii lor ruşi din rândul corporaţiilor - care şi-au deschis conturi după invazia Rusiei în Ucraina - că li se vor închide conturile în 30 de zile.

„Acest lucru se aplică, în mare parte, companiilor care au folosit Turcia ca jurisdicţie de tranzit pentru reglementări şi livrări, precum şi pentru comercianţii de gaz şi petrol”, a declarat un consultant în afaceri, pentru Vedomosti. Şi persoanele fizice se confruntă cu restricţii când îşi deschid conturile. De exemplu, acestora li se cere să ţină în conturi o sumă mai mare.

Joi după-amiază, Kremlinul a criticat SUA pentru că „pune presiune pe Turcia” şi a confirmat că negociază cu Ankara cu privire la găsirea unei soluţii pentru această situaţie care afectează companiile ruseşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.