Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presiunile UE și SUA au funcționat: Raiffeisen Bank se retrage din Rusia

Raiffeisen Bank
Raiffeisen Bank

Banca Raiffeisen Bank International (RBI) a decis vânzarea sau retragerea din Rusia, a declarat CEO-ul RBI Johann Strobl. Din februarie 2022, grupul austriac studiază posibile opțiuni de acțiune împotriva Raiffeisenbank din Rusia, inclusiv o retragere completă de pe piața rusă, a reamintit Strobl.

"Am decis să elaborăm o potențială tranzacție, al cărei rezultat va fi vânzarea sau retragerea din grup a Raiffeisenbank-ului rusesc și deconsolidarea acesteia de la RBI", a declarat CEO-ul grupului în cadrul adunării generale anuale a acționarilor, relatează presa rusă.

El a precizat că operațiunea se va desfășura în conformitate cu legile și reglementările locale și internaționale, precum și cu consultarea autorităților competente. "Vom continua să ne reducem activitatea de afaceri în Rusia până când vom efectua această potențială tranzacție. Totodată, Raiffeisenbank din Rusia va continua să efectueze unele operațiuni bancare pentru a se conforma termenilor licenței. Acesta va continua să sprijine clienții săi, inclusiv pe cei afectați de reducerea afacerii. RBI are, de asemenea, un angajament de a avea grijă de toți angajații de pe toate piețele în care operează", a spus Strobl. El a amintit că Raiffeisenbank are peste 9.000 de angajați.

Grupul RBI din Rusia este reprezentat de Raiffeisenbank, precum și de companiile de leasing, asigurări și management.

Presiuni din partea UE și a SUA

Banca Centrală Europeană pune presiune asupra grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International să îşi vândă afacerile foarte profitabile din Rusia, au declarat pentru Reuters mai multe surse din apropierea acestui dosar, arătam acest lucru la 24 martie 2o23. Aceste presiuni vin după ce un înalt oficial american a ridicat semne de întrebare cu privire la afacerile Raiffeisen Bank din Rusia, cu prilejul unei vizite la Viena care a avut loc luna trecută, a spus o altă sursă care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.