Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prestigiosul Premiu Turner a fost înlocuit cu 10 burse acordate pentru sprijinirea artiştilor, în contextul pandemiei de COVID-19

Cotidianul
premiul turner

Prestigiosul Premiu Turner, o distincţie britanică din domeniul artelor contemporane, va fi înlocuit în acest an, în contextul pandemiei de COVID-19, cu zece burse acordate pentru sprijinirea artiştilor, a anunţat marţi Tate Britain, potrivit AFP.

Laureaţii acestor ''burse Tuner'' vor fi selectaţi în luna iunie şi vor primi fiecare câte 10.000 de lire sterline (11.200 de euro). De obicei, Premiul Turner este decernat cu prilejul unei expoziţii organizate în toamnă, care cuprinde operele finaliştilor, iar câştigătorul este recompensat cu 25.000 de lire sterline, ceilalţi finalişti primind fiecare câte 5.000 de lire sterline, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Se solicită retragerea cetățeniei române deținute de premierul Republicii Moldova: Sunt inadmisibile și lipsite de respect

''Închiderea galeriilor şi măsurile de distanţare socială au o importanţă vitală, dar în acelaşi timp perturbă într-o proporţie considerabilă viaţa şi mijloacele de subzistenţă ale artiştilor'', a explicat Alex Farquharson, preşedintele juriului Premiului Turner şi directorul Tate Britain, un prestigios muzeu de artă din Londra.

''Organizarea unei expoziţii dedicate Premiului Turner este imposibilă în circumstanţele actuale aşa încât am decis să ajutăm şi mai mult artiştii în această perioadă incredibil de dificilă'', a adăugat acesta.

Citește și: Minerii se revoltă în Valea Jiului! Care sunt nemulțumirile lor și ce măsuri vor lua

Premiul Turner, printre laureaţii căruia s-au numărat Steve McQueen, Anish Kapoor şi Grayson Perry, va fi din nou decernat în 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.