Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presupuși aliați trag un semnal de alarmă pentru PNL

camera-deputatilor

Un lider politic cu grup parlamentar a declarat că se aştepta ca PNL să depună o moţiune de cenzură cu un motiv 'mai pregnant' pentru că, de principiu, legiferarea ţine de atribuţiile Legislativului şi nu ale Executivului.

Deputatul Daniel Fenechiu, preşedintele Partidului Naţional Democrat (PND), a spus, marţi, într-o conferinţă de presă, la Craiova, ca parlamentarii nou-înfiinţatului partid vor vota moţiunea de cenzură a PNL doar dacă se vor convinge că aceasta nu reprezintă un demers politicianist.

Liderul PND a precizat ca nu doreşte doar mutarea lui Gabriel Oprea din funcţia de vicepremier al Guvernului Ponta în cea de vicepremier al Guvernului Predoiu.

PND a facut grup parlamentar comun la Camera Deputatilor cu PSRO-ul lui Mircea Geoana.

'Vedem foarte bine votul prin corespondenţă. Toţi am văzut ce s-a întâmplat în noiembrie şi credem că niciun om responsabil nu poate să-şi mai dorească 'ţigănia' de atunci. Nu ştiu dacă votul prin corespondenţă ar fi trebuit să fie motivul unei moţiuni serioase, pentru că de principiu legiferarea ţine de atribuţiile Legislativului şi nu ale Executivului. Adică, de principiu, eu m-aş fi aşteptat de la prietenii noştri liberali la un motiv mai pregnant de moţiune de cenzură, dar probabil că istoria a consemnat faptul că până la spargerea USL cel mai de opoziţie partid a fost partidul din care făceam noi parte, iar din momentul în care PDL a rămas sub 50 de deputaţi şi fără noi nu putea face nimic, i-am susţinut întotdeauna, iar după spargerea USL, niciun demers serios al liberalilor şi al democrat-liberalilor nu a exclus sprijinul nostru', a precizat Daniel Fenechiu. 

'Cu siguranţă îi vom ajuta (pe reprezentanţii PNL - n.r.) ori de câte ori vom putea, în situaţia în care ne conving că demersul lor este unul real şi nu politicianist, pentru că altminteri dacă ideea este să dărâmăm Guvernul ca să-l mutăm pe Oprea din viceprim-ministrul lui Ponta în viceprim-ministrul lui Predoiu, nu ne interesează şi o să ne abţinem de a intra în acest joc', a precizat Fenechiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.