Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presupusul autor al atacului armat din Florida le era cunoscut autorităţilor

www.naplesnews.com
atac armat liceu Florida feb 2018

Adolescentul acuzat că a ucis 17 persoane într-un liceu din Parkland, în Florida, s-a aflat în centrul unei anchete a poliţiei, în 2016, după publicarea unei înregistrări video în care spunea că vrea să achiziţioneze o armă, scrie Reuters, potrivit news.ro.

Nikolas Cruz, în vârstă de 19 ani, a fost inculpat de crime comise la Liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, o periferie îndepărată a Miami. În afară de cei 17 morţi, atacul armat, cel mai sângeros comis vreodată într-un liceu american, s-a soldat cu alţi 12 răniţi.

Priveghiuri şi funeralii au avut loc în weekend şi au fost organizate două “gun shows” - târguri imense în care se comercializează arme de foc, dar şi un miting în favoarea înăspririi controlului armelor.

Potrivit The South Florida Sun Sentinel, Nikolas Cruz a difuzat, în 2016, pe Snapchat, o înregistrare video în urma căreia servicii pentru protecţia copilului s-au interesat de cazul său.

Potrivit ziarului, anchetatorii au conchis că tânărul, pe atunci în vârstă de 18 ani, era suficient supravegheat şi încadrat.

FBI a recunoscut vineri că a neglijat o informaţie obţinută la începutul lui ianuarie cu privire la nivelul de pericol pe care îl reprezenta tânărul.

O persoană apropiată lui Nikolas Cruz a contactat FBI pe 5 ianuarie şi a semnalat că acesta deţinea arme de foc şi şi-a exprimat îngrijorarea faţă de declaraţii ale acestuia pe reţele de socializare.

Localitatea Parkland a fost vizitată vineri de preşedintele Donald Trump, care s-a dus la căpătâiul unor victime.

El a saluatat ”munca incredibilă” a medicilor, dar nu spus un cuvânt despre controlul armelor de foc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.