Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presupusul autor al tentativei de tâlhărie calificată asupra unui taximetrist din Miercurea Ciuc este cercetat în stare de libertate

judecator justitie

Presupusul autor al tentativei de tâlhărie calificată asupra unui taximetrist din Miercurea Ciuc este cercetat în stare de libertate, întrucât audierea martorilor, necunoscători ai limbii române, s-a făcut în lipsa unui interpret autorizat, contrar legii, a precizat marţi, într-un comunicat de presă, Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, lipsa unui interpret autorizat a reprezentat o cauză de nulitate a actelor efectuate, motiv pentru care procurorul de caz a dispus infirmarea declaraţiilor şi readministrarea probatoriului, acestea fiind motivele pentru care nu s-a putut dispune o măsură privativă de libertate.

Citește și: Alertă pentru șoferi! Riscați să rămâneți fără bani! Este fals

"În cauză, organele de cercetare penală au procedat, în data de 05.12.2019, la audierea mai multor martori, persoane necunoscătoare de limba română, în lipsa unui interpret autorizat, încălcându-se astfel dispoziţiile art. 105 alin. 1 Cod procedură penală, cu consecinţa nerespectării principiului dreptului la apărare. Având în vedere această cauză de nulitate a actelor efectuate, procurorul de caz a dispus infirmarea declaraţiilor respective şi readministrarea probatoriului cu respectarea prevederilor legale. În consecinţă, pentru motivele de mai sus, nu s-a putut dispune o măsură preventivă privativă sau restrictivă de libertate faţă de presupusul autor până la remedierea deficienţelor constatate în administrarea probelor pe care ar fi putut fi fundamentată o astfel de măsură", se arată în comunicatul de presă semnat de purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc, procurorul Mariana Cristina German.

IJP Harghita a informat, săptămâna trecută, că fapta s-a petrecut miercuri seara, când un taximetrist din Miercurea Ciuc, aflat în timpul serviciului, în apropierea Staţiei CFR, a acceptat o cursă externă, până în comuna Sântimbru, la solicitarea a patru persoane.

Citește și: Lovitură pentru Adrian Năstase! Decizia luată azi

După ce au ajuns şi a oprit la destinaţie, cei patru au încercat să îl păcălească pe taximetrist şi să evite plata cursei, invocând diverse motive.

În cele din urmă, pe bancheta din spate a taxiului a mai rămas o singură persoană, care, potrivit relatării victimei, a lovit-o în cap şi în coaste, după care i-a pus un cuţit la gât şi i-a cerut să-i dea banii pe care îi are asupra sa.

Cei doi au coborât din autoturism iar la un moment dat agresorul s-a împiedicat şi a căzut, situaţie de care taximetristul a profitat, a urcat la volan şi a plecat spre Miercurea Ciuc, fără să-i înmâneze bani.

Suspectul a fost prins a doua zi, în persoana unui bărbat de 40 ani, din comuna Sântimbru, iar IPJ Harghita a precizat la momentul respectiv că procurorul de caz a dispus cercetarea acestuia în stare de libertate, pentru tentativă la infracţiunea de tâlhărie calificată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.