Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriză la pompă: Prețul benzinei a scăzut sub nivelul de la începutul războiului

Radu Pop
tvmneamt.ro
benzina-motorina-carburant

Prețul benzinei în stațiile din România a coborât sub 6,5 lei/litru, la nivelul de dinaintea invaziei Ucrainei de către Rusia, iar cel al motorinei s-a mai temperat, dar nu sub cota de înainte de conflict, conform Adevărul. Diminuarea prețului vine chiar și în contextul embargoului impus țițeiului rusesc.

Pe 24 februarie, când Ucraina a fost atacată, prețurile în România erau de 7,01/litru (benzină) și 7,07 lei/litru (motorină). Ulterior, prețurile carburaților au explodat atingând cote record de 9,22 lei/l la motorină și 8,56 lei/l la benzină.

Ieri, în Bucureşti de exemplu, conform peco-online.ro, un litru de motorină standard putea fi cumpărat cu preţuri cuprinse între 7,61lei (stația Petrom Str. Dr. Herescu Petre, nr. 2A, Sect 5) şi 7,84 lei (stația Socar Bd. Theodor Pallady, nr. 50, sector 3), iar unul de benzină standard cu preţuri cuprinse între 6,41 lei (stația Petrom Str. Dr. Herescu Petre, nr. 2A, Sect 5) şi 6,86 lei (stația Socar Str. Vasile Lascar, nr. 141A).

Un mic calcul ne arată că la un rezervor de 50 de litri, față de luna trecută, un plin costă cu 22,5 lei mai puțin pentru benzină și cu 31,5 lei mai puțin dacă vorbim de motorină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.