Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paradox: prețul petrolului a scăzut sub 100 de dolari pe baril, în timp ce combustibilul e tot mai scump

Reddit
petrol burse

Prețurile petrolului au scăzut sub 100 de dolari pe baril în timpul tranzacționării de miercuri seară, pe fondul îngrijorărilor investitorilor cu privire la scăderea cererii din cauza amenințării iminente a unei recesiuni economice.

Contractele futures din septembrie pentru clasa Brent pe bursa londoneză ICE Futures au scăzut cu 3,45 dolari (3,36%) - până la 99,32 dolari pe baril.

Costul contractelor futures WTI pentru luna august la New York Mercantile Exchange (NYMEX) a scăzut până la această dată cu 3,75 dolari (3,77%) - până la 95,75 dolari pe baril.

Marți, Brent a scăzut în preț cu 9,5%, la cel mai scăzut nivel din 10 mai, iar WTI - cu 8,2%, actualizând minimul din 25 aprilie. Acum, cotațiile petrolului sunt la nivelul din 19 aprilie.

"In cazul unei recesiuni, cu cresterea somajului si a falimentelor persoanelor fizice si juridice, marfurile vor incepe sa devina mai ieftine", spun analistii Citi. În opinia lor, în acest caz, prețul Brent poate scădea la 65 dolari până la sfârșitul anului.

Totodată, analiștii de la Goldman Sachs consideră că scăderea prețului petrolului de marți a fost excesivă.

"Deși probabilitatea unei recesiuni în economie este în creștere, este prea devreme pentru ca piața petrolului să cedeze acestor temeri", a declarat Goldman într-o revizuire. "Economia globală este încă în creștere, iar rata de creștere a cererii de petrol în acest an va depăși semnificativ rata de creștere a PIB-ului."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.