Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preț record la benzină în Coreea de Sud: de aproape zece ani nu a mai existat așa ceva

benzina, motorina, combustibil

Prețul mediu al benzinei obișnuite în Coreea de Sud a depășit marți 2.000 de woni (1,61 dolari SUA) pe litru pentru prima dată în 9 ani și jumătate, pe fondul preocupărilor la nivel mondial în urma invaziei Ucrainei de către Rusia, informează agenția de presă Yonhap din Coreea de Sud.

Este pentru prima dată când media la nivel național depășește pragul din a patra săptămână din octombrie 2012, când prețul era de 2.003,7 woni.

Prețul mediu din Seul a depășit 2.000 de woni săptămâna trecută și a ajuns la 2.086 de woni marți, cu 19 în creștere față de ziua precedentă.

Cea mai recentă creștere a venit în momentul în care conflictul din Ucraina a stârnit temeri cu privire la întreruperile aprovizionării globale cu petrol. Rusia este unul dintre marii exportatori mondiali de petrol și gaze naturale.

La începutul acestei luni, Guvernul și-a prelungit reducerea cu 20% a taxelor pe combustibil cu trei luni până la sfârșitul lunii iulie. O reducere de 20 la sută se traduce printr-o reducere de 164 woni pe litru de benzină și 116 woni pe litru de motorină la benzinării.

Guvernul a spus că va fi posibilă o nouă reducere, în funcție de tendința prețului petrolului. Limita superioară pentru o reducere a taxei pe combustibil este de 30 la sută.

Creșterea prețului la combustibil în Coreea de Sud e cu atât mai ciudată cu cât preţurile petrolului au scăzut luni cu circa 7%, la cele mai reduse niveluri din ultimele două săptămâni, eforturile diplomatice dintre Ucraina şi Rusia părând că ar putea pune capăt conflictului lor, ceea ce ar stimula aprovizionarea globală, în timp ce o interdicţie de călătorie din China, legată de pandemia de Covid-19, pune sub semnul întrebării perspectivele cererii, transmite Reuters. Vezi și: Prețul petrolului scade puternic: revine la nivelul de la finalul lunii februarie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.