Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețul arde din nou pe burse: de vină pentru explozia prețului e oferta scăzută de după sancțiunilor impuse Iranului

Reddit
petrol burse

Prețul petrolului a crescut vineri, susținut de restrângerea ofertei și de noile sancțiuni impuse Iranului, dar prețurile erau pe cale să înregistreze un declin săptămânal, pe fondul majorărilor de dobândă ale marilor bănci centrale care au alimentat îngrijorările legate de o încetinire economică.

Conform Reuters, petrolul Brent a crescut cu 1,13 dolari, sau 0,9%, la 120,94 dolari pe baril, iar petrolul american West Texas Intermediate (WTI) câștigase 1,03 dolari, sau 0,9%, la 118,62 dolari. Ambele contracte scăzuseră cu peste 1 dolar mai devreme în timpul ședinței. Brent era pe cale să înregistreze prima scădere săptămânală din ultimele cinci săptămâni, iar țițeiul american prima scădere din ultimele opt săptămâni, în linie cu scăderea piețelor de acțiuni, pe fondul temerilor legate de o posibilă recesiune, în timp ce băncile centrale au majorat dobânzile.

Cu toate acestea, sancțiunile americane asupra companiilor chineze și emirateze și asupra unei rețele de firme iraniene care ajută la exportul de produse petrochimice iraniene au oferit un oarecare sprijin prețului petrolului. Guvernul SUA a declarat că, deși urmărește prin diplomație să revigoreze un acord nuclear cu Iranul, va continua să folosească sancțiunile pentru a limita exporturile de petrol, produse petroliere și petrochimice din Iran.Analiștii estimează că un acord și ridicarea consecventă a sancțiunilor asupra sectorului energetic iranian ar putea adăuga până la 1 milion de barili de petrol pe zi pe piețele globale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.