Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețul aurului a explodat după invazia Hamas în Israel: Băncile fac stocuri tot mai mari

lingouri aur

Prețul aurului a explodat după invazia Hamas în Israel: Băncile fac stocuri tot mai mari

Băncile centrale au cumpărat în acest an cantităţi mai mari de aur decât se credea anterior, oferind un sprijin crucial pentru preţul metalului galben care a fost supus la presiuni de pe urma înăspririi politicii monetare la nivel mondial, transmite Bloomberg, informează Agerpres.

Consiliul Mondial al Aurului (WGC) a informat marţi că, în perioada iulie - septembrie 2023, achiziţiile de aur ale băncilor centrale s-au ridicat la 337 de tone, după ce în trimestrul al doilea s-au situat la 175 de tone, peste estimările anterioare ale WGC de 103 tone.

În total, pe primele nouă luni ale anului, achiziţiile de aur ale băncilor centrale au ajuns la 800 de tone, cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată în perioada ianuarie - septembrie de la debutul colectării datelor WGC în 2000. "Aceste achiziţii solide ale băncilor centrale sunt aşteptate să continue pentru restul anului, ceea ce indică o creştere robustă în 2023", a informat Consiliul Mondial al Aurului.

Acest val de achiziţii de aur ale băncilor centrale a contracarat vânzările de aur ale investitorilor, ceea ce a oferit un sprijin important preţurilor care săptămâna trecută au depăşit pragul de 2.000 de dolari uncia, pentru prima dată după luna mai.

Context

Interesul pentru lingourile de aur a crescut luna aceasta, după atacul Hamas asupra Israelului, care a inflamat tensiunile într-o regiune crucială pentru livrările mondiale de energie şi a stimulat cererea pentru active de refugiu. Acest avans a dus preţul aurului mai aproape de recordul de 2.075 de dolari uncia atins în 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.