Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețul gazelor naturale din Europa a scăzut, ajungând la cel mai scăzut nivel din decembrie 2021

energyintel.brightspotcdn.com
gaze-ue

Prețul gazelor naturale din Europa a scăzut, ajungând la cel mai scăzut nivel din decembrie 2021, sub 35 de euro pe MWh, au arătat luni ultimele date de piață, informează aa.com.tr.

Cererea scăzută și gradul ridicat de ocupare a instalațiilor europene de stocare a gazelor naturale au fost factori majori ai prețurilor atât de scăzute, prețurile continuând să scadă din cauza vremii blânde de iarnă.

Prețul contractului de gaz pentru luna iunie pe TTF, locul virtual de tranzacționare a gazelor naturale cu sediul în Olanda, s-a încheiat vineri, 13 mai, la 32,7 EUR /MWh.

Începând cu ora 15.10 CET (12.10 GMT), prețul gazelor naturale era de 32 EUR/MWh, cu 2,14% mai mic decât prețul de închidere anterior.

Când economiile au început să se redreseze după pandemie vara trecută, criza energetică cauzată de dezechilibrul dintre cerere și ofertă a fost aprofundată de preocupările legate de aprovizionare după izbucnirea războiului Rusia-Ucraina.

Prețurile erau de 33,1 euro/MWh pe 16 decembrie 2021, dar războiul dintre Rusia și Ucraina a împins prețurile la cel mai înalt nivel de 300 de euro/MWh în august 2022.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.