Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețul petrolului a EXPLODAT: a ajuns la cel mai mare preț din ultimii doi ani

SteelGruru
petrol

Prețurile futures pentru petrolul Brent au crescut luni peste 70 dolari pe baril, pentru prima dată de când a început pandemia COVID-19, iar petrolul american a atins prețul maxim pe doi ani, în urma rapoartelor privind atacurile asupra unor facilitățil din Arabia Saudită, anunță Reuters.

Citește și: STUDIU - Ne bucuram degeaba: măsurile de carantină nu au avut un efect simțitor asupra mediului

Petrolul Brent cu livrarea în mai a atins 71,38 dolari pe baril pe piața asiatică, cea mai ridicată valoare din 8 ianuarie 2020 și a scăzut ușor, la 71,11 dolari pe baril la 02:55 GMT, în creștere cu 1,75 dolari sau 2,5%, informează Mediafax.

Petrolul american West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în aprilie a crescut cu 1,60 dolari, sau 2,4%, până la 67,69 dolari, dar a atins și 67,98 dolari pe baril în timpul tranzacționării, cel mai mare preț din octombrie 2018.

Bursele asiatice au crescut după ce Senatul SUA a aprobat un proiect de lege de stimulare a economiei de 1,9 trilioane de dolari, în timp ce datele economice pozitive din Statele Unite și China sunt de bun augur pentru revenirea economică globală.

Forțele Hutu din Yemen au lansat duminică drone și rachete spre inima industriei petroliere a Arabiei Saudite, inclusiv o instalație Saudi Aramco de la Ras Tanura, vitală pentru exporturile de petrol, în ceea ce Riadul a numit un atac eșuat asupra securității energetice globale.

Prețurile Brent și WTI sunt în creștere pentru a patra sesiune consecutivă după ce OPEC și aliații săi au decis să mențină reducerile de producție în mare parte neschimbate în aprilie.

În ciuda creșterii rapide a prețurilor la țiței, ministrul petrolului din Arabia Saudită și-a exprimat îndoielile cu privire la recuperarea cererii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.