Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețul petrolului a EXPLODAT: a ajuns la cel mai mare preț din ultimii trei ani

SteelGruru
petrol

Preţurile petrolului au închis joi aproape de maximele ultimelor trei ani, susţinute de scăderea stocurilor în Statele Unite şi intensificarea activităţilor economice în Germania, transmite Reuters.

La creşterea cotaţiilor au contribuit şi incertitudinile privind relansarea acordului nuclear al Occidentului cu Iranul, din 2015, care ar putea duce la eliminarea sancţiunilor SUA asupra exporturilor  iraniene de ţiţei, informează News.ro.

Preţul petrolului Brent a închis în creştere cu 0,5%, la 75,56 dolari pe baril, după un maxim al zilei de 75,78 dolari pe baril.

Cotaţia petrolului american a avansat cu 22 de cenţi, la 73,30 de dolari pe baril, iar în timpul tranzacţiilor a urcat până la 73,61 dolari pe baril.

Miercuri, ambii indici au atins cel mai ridicat nivel din octombrie 2018.

Date din Germania au arătat cea mai mare îmbunătăţire a condiţiilor în sectorul comerţului cu amănuntul de la reunificarea ţării, în urmă cu peste trei decenii, mărind aşteptările privind redresarea cererii de carburanţi în Europa.

În Statele Unite, stocurile de ţiţei au atins cel mai redus nivel din martie 2020, potrivit datelor oficiale. Stocurile de benzină au scăzut la rândul lor, în mod surprinzător.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.