Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețul petrolului atinge maximul pe doi ani și depășește 72 de dolari pe baril

PBN Capital
petrol scadere

Prețul petrolului a continuat să crească vineri, depășind 72 de dolari pe baril pentru prima dată din 2019, pe fondul disciplinei din OPEC + și al recuperării cererii, conform Reuters, arată Mediafax.

Organizația țărilor exportatoare de petrol și aliații au declarat marți că vor respecta restricțiile de aprovizionare convenite. Un raport săptămânal a arătat joi că stocurile din SUA au scăzut peste așteptări săptămâna trecută.

Petrolul Brent a crescut cu 29 de cenți, sau 0,4%, la 71,60 dolari pe baril în cursul dimineții, după ce a atins și 72,17 dolari, cea mai amre valoare din mai 2019.

West Texas Intermediate din SUA a crescut cu 51 de cenți, sau 0,7%, la 69,32 dolari, dar a atins și 69,76 dolari, cel mai mare preț din octombrie 2018.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

Brent înregistrează un câștig săptămânal de peste 2,5%, iar țițeiul american are o creștere de 4%, aceasta fiind a doua săptămână de câștiguri pentru ambele contracte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.