Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețul petrolului crește la niveluri văzute în martie, după acordul UE și în speranța unui vaccin pentru coronavirus

SteelGruru
petrol

Prețul petrolului a crescut marți, ajutat de știrile pozitive despre studiile privind vaccinuri pentru coronavirus și acord de stimulare a economiei UE, la niveluri văzute ultima dată la începutul lunii martie, relatează Reuters, anunță MEDIAFAX.

Petrolul a crescut marți, ajutat de știri pozitive despre studiile privind vaccinurile și un acord de stimulare a Uniunii Europene, care a dus prețurile la niveluri văzute ultima dată când un război al prețurilor petrolului a izbucnit la începutul lunii martie între Rusia și Arabia Saudită.

Citește și: Ciolacu: ‘Guvernul PNL trebuie să dubleze alocațiile și să crească pensiile cu 40%. Faceți investițiile din bani europeni’

Petrolul Brent a crescut cu 1,27 dolari, la 44,55 dolari/baril până la 11:54 GMT, cea mai mare creștere zilnică de la jumătatea lunii iunie, cu aproximativ 2,9%. Petrolul american West Texas Intermediate (WTI) a câștigat 1,16 dolari, pentru a ajunge la 41,97 dolari/baril, cea mai mare creștere zilnică din această lună, cu aproximativ 2,8%.

Prețurile au fost antrenate de încheierea acordului între liderii Uniunii Europene cu privire la un fond de 750 de miliarde de euro pentru a susține economiile afectate de coronavirus, ridicând perspectivele cererii de combustibil.

Și alte piețe au resimțit șocul informațiilor, așa că bursele și moneda euro au atins, de asemenea, marți, cele ami mari valori din ultimele luni.

Citește și: Tătaru: ‘Vom avea două săptămâni dificile. Suntem într-un moment pandemic, de creștere progresivă a numărului de cazuri’

Prețurile petrolului au fost, de asemenea, susținute de datele încurajatoare despre un vaccin antivirus lansate luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.