Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețul petrolului, la cel mai ridicat nivel din 2014: crește prețul combustibilului

SteelGruru
petrol

Prețul petrolului a crescut luni, inversând pierderile anterioare, deoarece investitorii și-au păstrat un sentiment optimist pe fondul așteptărilor că oferta globală va rămâne restrânsă în timp ce cererea se va intensifica, relatează Reuters.

"Investitorii au obținut profituri pe termen scurt în urma știrilor care sugerau progrese în negocierile nucleare dintre SUA și Iran, dar după corecțiile tehnice s-au reluat noile achiziții, deoarece se așteaptă ca oferta globală să rămână restrânsă", a declarat Tatsufumi Okoshi, economist senior la Nomura Securities, informează News.ro.

Administrația președintelui american Joe Biden a restabilit vineri derogările de sancțiuni acordate Iranului pentru a permite proiecte internaționale de cooperare nucleară, în timp ce discuțiile privind acordul nuclear internațional din 2015 intră în ultima linie dreaptă.

În cazul în care Statele Unite ridică sancțiunile impuse Iranului, țara ar putea spori livrările de petrol, contribuind la oferta globală.

Țițeiul Brent a crescut cu 60 de cenți, sau 0,6%,la 93,87 dolari pe baril la ora 0152 GMT, după ce anterior a atins cel mai ridicat nivel din 3 octombrie 2014, de 94,00 dolari. Țițeiul american West Texas Intermediate a urcat cu 25 de cenți, sau 0,3%, la 92,56 dolari pe baril, aproape de maximul ultimilor 7 ani atins vineri, după ce mai devreme în cursul ședinței a coborât până la 91,36 dolari.

Ambele referințe au crescut vineri cu peste 2 dolari, într-o majorare timp de șapte săptămâni, din cauza îngrijorărilor continue legate de întreruperile de aprovizionare alimentate de tulburările politice din rândul marilor producători mondiali.

Prețul petrolului, care a crescut deja cu aproximativ 20% în acest an, este posibil să depășească 100 de dolari pe baril din cauza cererii globale puternice, au declarat analiștii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.