Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețul petrolului scade la minimul ultimelor 4 săptămâni

SteelGruru
petrol

Preţurile petrolului au scăzut miercuri la un minim al ultimelor patru săptămâni, după ce stocurile de din SUA au crescut peste aşteptări, în timp ce stocurile de benzină ale celui mai mare consumator de ţiţeidin lume au atins cel mai redus nivel din ultimii patru ani, transmite Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 2,73 dolari, sau cu 3,2%, până la 81,99 dolari pe baril, în timp ce cotaţia ţiţeiului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a scăzut cu 3,05 dolari sau cu 3,6%, până la 80,86 dolari, informează News.ro.

Aceasta este cea mai mare scădere procentuală zilnică pentru ambele benchmark-uri de la începutul lunii august şi cel mai scăzut nivel de închidere din 7 octombrie pentru Brent şi din 13 octombrie  pentru WTI.

Stocurile săptămânale de ţiţei din SUA au crescut peste aşteptări, cu mai mult de 3,3 milioane de barili, dar stocurile de benzină au coborât la cel mai scăzut nivel din noiembrie 2017.

Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi aliaţii săi, grup cunoscut sub numele de OPEC+, se întâlnesc joi, fiind aşteptat să reconfirme planurile existente de creştere lunară a livrărilor, în pofida solicitărilor de suplimentare a acestora.

Într-un semn că preţurile ridicate încurajează investiţiile, grupul BP a anunţat marţi că va creşte investiţiile în petrol şi gaze de şist din SUA la 1,5 miliarde de dolari, în 2022, de la 1 miliard de dolari în acest an. Pe ansamblu, producţia din SUA a crescut la 11,5 milioane de barili pe zi, echivalentul celui mai ridicat nivel din acest an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.