Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețul petrolului își continuă căderea - Cel mai scazut nivel din ultimii 18 ani

PBN Capital
petrol scadere

Preţul petrolului Brent, de referinţă la bursa din Londra, a scăzut luni la cel mai redus nivel din ultimii 18 ani, în timp ce ţiţeiul WTI, de referinţă pe piaţa americană, a coborât sub 20 de dolari pe baril, pentru scurt timp, din cauza temerilor în creştere că blocajul impus la nivel mondial ar putea dura luni de zile, iar cererea de carburanşi va scădea în continuare, transmite Reuters potrivit news.ro.

În timp ce Arabia Saudită şi Rusia ar urma să inunde piaţa cu petrol de luna viitoare, producătorii şi transportatorii încearcă să stocheze petrolul, pe fondul scăderii cererii.

Potrivit estimărilor, pandemia de coronavirus va provoca o scădere a cererii de carburant de cel puţin 20% la nivel mondial, ca efect al restricţiilor impuse de guverne pentru limitarea răspândirii virusului.

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut luni cu 10%, la 22,39 dolari pe baril, în timp ce cotaţia petrolului american West Texas Intermediate (WTI) a coborât cu 6,1%, la 20,18 dolari pe baril.

În timpul tranzacţiilor, petrolul Brent a fost cotat la 21,65 dolari pe baril, cel mai redus nivel atins după martie 2002, în timp ce petrolul WTI a scăzut la 19,85 dolari pe baril.

Un război al preţurilor a izbucnit în această lună între Arabia Saudită şi Rusia, după eşecul negocierilor dintre OPEC şi producători de petrol din afara organizaţiei pentru extinderea acordului de reducere a livrărilor de ţiţei, pentru susţinerea preţurilor.

Deocamdată, eforturile de negociere între Arabia Saudită, Rusia şi Statele Unite nu au schimbat perspectiva. Arabia Saudită a anunţat luni că intenşionează că crească exporturile de petrol la 10,6 milioane de barili pe zi, începând cu luna mai.

Preşedintele american Donald Trump şi preşedintele rus Vladimir Putin au convenit în timpul unei convorbiri telefonice ca oficiali de rang înalt din domeniul energiei să se întâlnească pentru a discuta despre scăderea preţurilor petrolului.

Indicii petrolului au înregistrat pierderi record timp de cinci săptămâni la rând. În prezent, preţurile petrolului sunt atât de scăzute încât devine neprofitabil pentru multe companii petroliere să îşi continue activitatea, potrivit analiştilor, iar producătorii care înregistrează costuri ridicate nu vor avea altă soluţie decât să oprească producţia, mai ales în condiţiile în care capacităţile de stocare sunt aproape pline.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.