Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preţuri egale, venituri mai mici: Românii - cetăţenii UE care dau cei mai mulţi bani pe mâncare

hipermarket

Românii au ajuns pe primul loc în Uniunea Europeană. Din păcate, nu într-un domeniu pozitiv. Potrivit datelor Eurostat, în 2017 românii au fost europenii care au dat cei mai mulţi bani pe mâncare, ca procent din cheltuielile totale ale gospodăriei. Statistica vine pe fondul unei situaţii în care preţurile la alimente în România sunt aproximativ egale cu cele din UE, însă veniturile sunt mai mici.

CITEȘTE ȘI: Cinci reguli capitale: Cum să te asiguri că hackerii nu îți pot fura banii din cont

În 2017, gospodăriile din UE au dat în medie 12,2% din totalul cheltuielilor pe mâncare şi băuturi non-alcoolice. Cheltuielile pe mâncare şi băuturi non-alcoolice sunt pe locul trei în gospodăriile din UE, după cele pentru "îngrijirea locuinţei, apă curentă, electricitate, gaz şi alţi combustibili" (24,2%) şi "transport" (13%).

În statele membre ale UE, peste 20% din cheltuielile totale de consum pentru "alimente şi băuturi răcoritoare" s-au înregistrat anul trecut în Romania (27,8%), Lituania (21,6%) şi Estonia (20,3%), spre deosebire de alte patru ţări unde procentul a fost de sub 10 %, şi anume în Austria (9,9%), Irlanda (9,2%), Luxemburg (8,9%) şi Marea Britanie (8,2%). 

Datele recente ale Eurostat arată că anul trecut cea mai mare pondere a cheltuielilor pentru locuinţă în cheltuielile totale ale gospodăriilor s-a înregistrat în Finlanda (28,8%), Danemarca (28,7%), Marea Britanie (26,7%), Franţa (26,2%), Suedia (26,1%), Cehia (25,4%), Luxemburg (24,5%), Belgia (24,2%), Olanda (24,1%), Irlanda (23,9%), Slovacia (23,7%), Germania (23,5%), Austria (22,6%) şi România (22,5%). La polul opus se situează Malta, unde ponderea cheltuielilor pentru locuinţă în cheltuielile totale ale gospodăriilor este de 10,1%, urmată de Lituania (14,8%) şi Cipru (15,4%).

CITEȘTE ȘI: ‘Elixirul vieții’: Vitamina care îți poate salva viața și unde se găsește .

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.