Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețurile au luat-o razna în SUA: cea mai mare creștere din 1982

grafic crestere

Preţurile de consum din Statele Unite au crescut cu 7,5% în ianuarie, în termeni anuali, cel mai mult din februarie 1982, depăşind aşteptările Dow Jones, de 7,2%, potrivit datelor publicate joi de Departamentul Muncii şi citate de CNBC.

Excluzând costurile volatile ale gazelor naturale şi alimentelor, indicele preţurilor de consum (IPC) a crescut cu 6%, comparativ cu o estimare de 5,9%.  Inflaţia de bază a crescut astfel la cel mai ridicat nivel din august 1982, informează Mediafax.

Ratele lunare ale IPC au fost, de asemenea, mai ridicate decât se aşteptau analiştii, IPC general şi de bază urcând fiecare cu 0,6%, comparativ cu estimările pentru o creştere de 0,4% pentru ambii indicatori.

Indii bursieri de pe Wall Street au scăzut în urma publicaţii datelor, acţiunile tehnologice sensibile la dobânzi fiind afectate în mod deosebit.

Randamentele obligaţiunilor de stat au crescut brusc, oar titlurile de referinţă pe termen de 10 ani au atins 2%, cel mai ridicat nivel din august 2019.

Pieţele au devenit, de asemenea, mai agresive în aşteptările privind creşterea preţurilor în viitor.

Şansele unei majorări de 0,5 puncte procentuale a dobânzii de politică monetară a Fed în martie au crescut la 44,3% după publicarea datelor, comparativ cu 25% chiar înainte, potrivit datelor CME.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.