Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preţurile de producţie în Germania au înregistrat cea mai redusă creştere din ultimii doi ani

capital.com
economie germania

Preţurile de producţie în Germania au înregistrat cea mai redusă creştere din ultimii doi ani.

Preţurile de producţie în Germania au înregistrat în aprilie cel mai lent ritm anual de creştere din ultimii doi ani, conform datelor publicate vineri, un semn că inflaţia s-ar putea atenua şi mai mult în cea mai mare economie europeană, transmite Reuters.

Potrivit cifrelor publicate de Oficiul federal de statistică (Destatis), preţurile de producţie ale produselor industriale au crescut cu 4,1% în aprilie, faţă de perioada similară din 2022, după un avans de 6,7% în martie, în timp ce analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la o expansiune anuală de 4% în aprilie, informează Agerpres.

"Aceste date reflectă probabil o situaţie economică uşor îmbunătăţită, dar un factor ar putea fi şi efectele secundare", a apreciat Jens-Oliver Niklash, economist la banca germană LBBW, referindu-se la creşterea preţurilor de către producători, ca răspuns la costurile mai ridicate de producţie.

Datele privind preţurile de producţie sunt un indicator al modului în care vor evalua preţurile de consum. Pentru economistul LBBW, tendinţa descendentă a preţurilor de producţie arată că inflaţia ar putea scădea.

Creşterea preţurilor de producţie a atins nivelul de vârf de 45,8% în august 2022 şi s-a atenuat consecutiv, timp de şapte luni, în urma scăderii preţurilor la energie, care în aprilie erau cu doar 2,8% mai ridicate decât în perioada similară din 2022.

Preţurile bunurilor de capital au fost unul dintre principalele motive ale creşterii preţurilor de producţie în aprilie, înregistrând un avans de 6,8% faţă de perioada similară din 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.