Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ca la noi, la nimeni! Încasările statului din TVA scad, în timp ce prețurile bubuie de peste un an

Roberts Nathan
TVA VAT

Încasările din TVA, a doua cea mai importantă resursă a bugetului de stat şi barometru pentru consum, au crescut în octombrie 2022 cu 3% faţă de octombrie 2021, arată analiza execuţiei bugetare pentru luna octombrie. În aceste condiţii, cu inflaţie de 16% în aceeaşi lună, datele indică încetinirea puternică a consumului, scrie Mediafax.

„Este un semnal preliminar. De altfel am auzit comentarii din partea unor comercianţi care spuneau că vânzările cu amănuntul din ultima vreme şi de Black Friday nu au adus deloc rezultatele scontate, ceea ce pare să confirme că oamenii au devenit mai puţin dornici să consume. Să vedem cifrele privind vânzările cu amănuntul”, spune Aurelian Dochia, analist financiar.

AmCham, camera de comerţ a SUA în România, scrie, într-o opinie semnată de vicepreşedintele Cristian Sporiş, că este nevoie urgent de schimbarea paradigmei economice, de la creştere economică din consum către creştere prin investiţii, pentru că şocuri precum inflaţia şi criza energetică se văd direct în consum.

Veniturile totale ale bugetului de stat au fost de 47 mld. lei în octombrie şi cheltuielile de 53 mld. lei, iar deficitul rezultat a fost de 5,4 mld. lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.