Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețurile gazelor din Europa sunt pe cale să ajungă la 50 de euro în timpul iernii și al primăverii următoare

energyintel.com
gaze europa

S-a observat o creștere în ultimele zile a prețului contractului de gaze naturale TTF, vineri fiind peste 40 de euro/megawatt oră. Având în vedere că Europa se află acum în ultimele sale zile înainte de începerea sezonului de iarnă în octombrie, majoritatea analiștilor prevăd o iarnă mai liniștită decât anul trecut, anunță energypress.gr.

Depozitele Europei sunt de această dată aproape pline, în timp ce distrugerea cererii care a avut loc anul trecut se menține într-o măsură considerabilă, judecând după starea industriei de pretutindeni.

Prin urmare, piața reduce un preț de 50 EUR/MWh pentru ianuarie pe baza contractului forward relevant TTF și 51 EUR pentru februarie.

Totuși, este importantă și continuarea, care arată în prezent prețuri pentru primăvara lui 2024 mai mari decât cele corespunzătoare pentru 2023. În special, contractul din martie este la 50 de euro, la fel ca și contractul din aprilie, nefiind sigur dacă depozitele de gaze europene vor închide sezonul de iarnă la niveluri mai bune sau mai slabe decât sezonul 2022-23.

Este de remarcat faptul că nivelurile de 50-60 de euro la gaze sunt importante deoarece reprezintă aproximativ pragul la care unitățile de gaz devin din nou unitățile marginale în sistemul de generare a energiei electrice și determină prețul angro. Anul acesta prețul scăzut al gazelor a dat acest rol centralelor pe cărbune în orele la care au participare.

Un preț de 50 de euro la gaz se traduce într-un preț angro apropiat de 150 de euro pentru energie electrică, în funcție desigur de restul condițiilor pieței.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.