Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preţurile la producătorii din industrie au accelerat în ianuarie şi au înregistrat un avans de 4,7%

industrie1

Preţurile producţiei industriale pe total - piaţa internă şi piaţa externă - au avansat cu 4,7% în ianuarie, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, ritm crescut faţă de cel înregistrat în luna precedentă, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS). Acesta este cel mai mare ritm din luna mai 2019, conform News.ro.

Citește și: Comisia Națională de Prognoza anunță DEZASTRU pentru economia României, din cauza coronavirusului: exporturile vor SCĂDEA

În decembrie 2019, preţurile producţiei industriale pe total - piaţa internă şi piaţa externă - au crescut cu 3,9%, faţă de aceeaşi lună a anului anterior.

În ianuarie, comparativ cu aceeaşi lună a anului anterior, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 4,7%. Faţă de luna precedentă, preţurile producţiei industriale a crescut cu 1,4%. Acesta este cel mai mare ritm din luna mai 2019 (+4,8%) până în prezent.

În nianuarie, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, cea mai mare creştere a preţurilor s-a înregistrat la repararea, întreţinerea şi instalarea maşinilor şi echipamentelor (+30,53%).

Pe marile grupe industriale, cel mai mare avans s-a înregistrat în industria energetică (+8,37%).

Preţurile producţiei industriale reprezintă o măsură a preţurilor solicitate de către producători pentru produsele sau serviciile livrate în primul stadiu de comercializare.

În februarie, Banca Naţională a României (BNR) a scăzut de la 3,1% la 3% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.