Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețurile pentru polițele RCA, plafonate până la finalului anului 2023

www.romaniatv.net
poliță RCA

Guvernul a aprobat, joi, prelungirea măsurii de plafonare a preţurilor pentru poliţele RCA până la finalul anului 2023, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

"Guvernul a prelungit până la finalul anului 2023 perioada de aplicabilitate a prevederilor instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 298 din 2023 privind stabilirea tarifelor de primă maxime din asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, prelungirea fiind până la 31 decembrie anul în curs", a precizat Constantin.

El a adăugat că "actul normativ asigură posibilitatea respectării obligaţiilor legale ce rezultă din încheierea contractelor RCA în baza cărora se acordă despăgubiri produse terţelor, ca urmare a unor accidente şi incidente în trafic".

"Prin aplicarea acestei măsuri se elimină potenţialul impact negativ al creşterii preţurilor în ultimul trimestru din anul în curs", a mai spus Constantin.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că prelungirea plafonării tarifelor la poliţele RCA până la sfârşitul anului este o decizie justificată, menţionând că, dacă nu se va lua această măsură, vor creşte tarifele în cea mai nepotrivită perioadă, aceea a sărbătorilor de iarnă

"Este o decizie justificată, fiindcă actuala plafonare a tarifelor RCA expiră pe 10 octombrie. Dacă nu continuăm plafonarea, vor creşte tarifele în cea mai nepotrivită perioadă, aceea a sărbătorilor de iarnă", a spus premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.