Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preţurile petrolului au crescut vineri cu 2%, dar la nivelul săptămânii au scăzut

GreenBiz
piata energiei petrol

Preţurile petrolului au crescut vineri cu 2%, după ce OPEC+ a anunţat că şi-ar putea revizui politica referitoare la majorările lunare ale producţiei, dacă cererea s-ar prăbuşi din cauza restricţiilor legate de pandemia de Covid-19, transmite Reuters.

Pierderile mari înregistrate pe parcursul săptămânii au făcut încă ca ambii indici de referinţă să consemneze declin pentru a şasea săptămână consecutiv, pentru prima oară din noiembrie 2018, conform news.ro.

Contractele futures pentru petrolul Brent au urcat cu 2,2%, la 71,20 dolari pe baril, în timp ce petrolul WTI, de referinţă pe piaţa americană, a avansat cu 1,7%, la 67,64 dolari pe baril.

Organizaţia Statelor Producătoare de Petrol (OPEC) , împreună cu Rusia şi aliaţii lor, reuniţi în OPEC+, au surprins joi pieţele, când au menţinut planul de a suplimenta livrările cu 400.000 de barili pe zi în ianuarie.

Dar OPEC+ a lăsat deschisă posibilitatea de a-şi schimba rapid politica dacă cererea va fi afectată de măsurile de prevenire a răspândirii variantei omicron a coronavirusului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.