Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețurile petrolului au scăzut, după avansarea negocierilor dintre Rusia și Ucraina

PBN Capital
petrol scadere

Preţurile petrolului au scăzut marţi cu circa 2 dolari pe baril după informaţiile pozitive legate de negocierile dintre Rusia şi Ucraina pentru a pune capăt conflictului militar, deşi negociatorii de la Moscova au clarificat că acestea nu reprezintă o încetare a focului, transmite Reuters.

Cotaţiile petrolului au fost influenţate negativ şi de noile restricţii din China pentru a reduce răspândirea coronavirusului, care au provocat îngrijorări că cererea de combustibil ar putea fi afectată, informează News.ro.

Preţul ţiţeiului Brent a scăzut cu 2,38 dolari, sau cu 2,1%, până la 110,10 dolari pe baril până la ora 17:42 GMT (20:00 ora României).

Cotaţia ţiţeiului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a scăzut cu 1,89 dolari, sau cu 1,9%, la 104,02 dolari pe baril.

Fiecare indicator de referinţă a scăzut cu 7% luni şi a scăzut din nou cu până la 7% marţi, înainte de a reveni de la minimele sesiunii.

Negociatorii ucraineni şi ruşi s-au întâln marţi în Turcia pentru primele discuţii faţă în faţă în ultimele aproape trei săptămâni.

Principalul negociator rus a spus că discuţiile au fost ”constructive”.

Rusia a promis că îşi va reduce operaţiunile militare în jurul Kievului şi în nordul Ucrainei; Ucraina a propus adoptarea unui statut neutru, dar cu garanţii internaţionale că va fi protejată de atacuri.

Cotaţiile petrolului şi-au revenit de la nivelurile minime ale sesiunii atunci când negociatorul principal al Moscovei a avertizat că promisiunea Rusiei de a reduce operaţiunile militare nu reprezintă o încetare a focului şi că un acord oficial cu Kievul mai are un drum lung de parcurs.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.