Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preţurile petrolului au scăzut vineri

convorbiri.ro
petrol

Preţurile petrolului au scăzut vineri cu peste 3%, deoarece temerile legate de recesiunea globală şi cererea slabă de petrol, în special în China, au depăşit sprijinul oferit de reducerea semnificativă a ţintei de producţie OPEC+, informează news.ro

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 2,94 dolari, sau cu 3,1%, până la 91,63 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 3,50 dolari sau cu 3,9%, până la 85,61 dolari pe baril.

Contractele Brent şi WTI au oscilat între teritoriu pozitiv şi negativ o mare parte a zilei de vineri, dar au scăzut pe ansamblul săptămânii cu 6,4%, respectiv cu 7,6%.

Inflaţia de bază din SUA a înregistrat cea mai mare creştere anuală din ultimii 40 de ani, întărind opinia conform căreia ratele dobânzilor vor rămâne ridicate pentru mai mult timp, cu riscul unei recesiuni globale. Următoarea decizie privind rata dobânzii din SUA va avea loc pe 1-2 noiembrie.

Încrederea consumatorilor din SUA a continuat să se îmbunătăţească în mod constant în octombrie, dar aşteptările inflaţioniste ale gospodăriilor s-au deteriorat puţin, a arătat un sondaj. Îmbunătăţirea încrederii consumatorilor ”este privită ca fiind negativă, deoarece înseamnă că Fed trebuie să reducă încrederea consumatorilor şi să încetinească mai mult economia, iar asta a cauzat o apreciere a dolarului şi o presiune descendentă pe piaţa petrolului”, a spus Phil Flynn, analist la Price Futures Group din Chicago.

Indicele dolarului american a crescut vineri cu aproximativ 0,8%. Un dolar mai puternic reduce cererea de petrol, făcând combustibilul mai scump pentru cumpărătorii care folosesc alte valute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.