Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețurile petrolului înregistrează o scădere: tulpina Delta face ravagii pe piețele internaționale

PBN Capital
petrol scadere

Preţurile petrolului au scăzut joi, după avertismentul Agenţiei Internaţionale pentru Energie (AIE) privind impactul răspândirii variantei Delta a coronavirusului asupra redresării cererii de ţiţei la nivel global, transmite Reuters.

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 13 cenţi, la 71,31 dolari pe baril, inversând creşterea până la un maxim al zilei de 71,90 dolari pe baril, informează News.ro.

Contractele pentru petrolul West Texas Intermediate (WTI), de referinţă în SUA, au coborât cu 16 cenţi, la 69,09 dolari pe baril.

Raportul lunar al agenţiei afirmă că creşterea cererii de petrol s-a inversat în iulie, iar ritmul acesteia va fi mult mai lent până la sfârşitul acestui an, după ce noul val al epidemiei de coronavirus a determinat ţările şi reintroducă restricţii.

"Estimarea privind creşterea (cererii n.r.) pentru a doua jumătate a anului 2021 a fost redusă semnificativ, întrucât noile restricţii pentru Covid-19 impuse în mai multe ţări mari consumatoare de petrol, în special în Asia, ar putea să reducă mobilitatea şi utilizarea petrolului", a afirmat AIE.

"Acum estimăm că cererea a scăzut în iulie, deoarece răspândirea rapidă a variantei Delta a Covid-19 a subminat livrările în China, Indonezia şi alte părţi ale Asiei."

Potrivit AIE, cererea a scăzut luna trecută cu 120.000 de barili pe zi) şi a estimat că creşterea va fi cu jumătate de milion de barili pe zi mai mică în a doua jumătatea anului, faţă de cât estimase luna trecută, observând că unele modificări au fost determinate de revizuirea datelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.