Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețurile petrolului își continuă scăderea: specialiștii se așteaptă la o recesiune globală

livemint.com
petrol

Preţurile petrolului şi-au extins miercuri scăderea, din cauza temerilor investitorilor că economia globală va încetini şi mai mult din cauza restricţiilor reînnoite din China pentru a combate Covid-19, transmite Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent, cu livrare în octombrie, care urmează să expire miercuri, au scăzut cu 2,51 dolari, la 96,80 dolari pe baril, după pierderea de 5,78 de dolari de marţi. Contractul mai activ pentru noiembrie a scăzut cu 62 de cenţi, până la 97,22 dolari pe baril, informează News.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 44 de cenţi, sau 0,5%, până la 91,20 dolari pe baril, după ce a scăzut cu 5,37 dolari în sesiunea anterioară, din cauza temerilor legate de recesiune.

Ambele contracte au scăzut cu mai mult de 3% în tranzacţiile anterioare.

”Slăbiciunea care vine din China a jucat un rol semnificativ. Există temeri de distrugere a cererii în Occident, deoarece ratele dobânzilor cresc şi preocupările legate de inflaţie stăpânesc economiile occidentale”, a declarat Harry Altham, analist energetic pentru EMEA şi Asia la StoneX Group din Londra.

Comitetul Tehnic Comun al Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi aliaţii săi, denumiţi împreună OPEC+, au declarat că anticipează pentru acest an un excedent de petrol de 900.000 de barili pe zi (bpd), în creştere cu 100.000 de barili pe zi faţă de prognoza din luna precedentă.

Unii membri ai OPEC+ au cerut reduceri ale producţiei. Grupul urmează să se întâlnească pe 5 septembrie, pe fondul scăderii cererii din Asia, care a determinat Arabia Saudită să-şi reducă preţurile oficiale de vânzare către acea regiune.

Producţia OPEC a crescut la 29,6 milioane bpd în ultima lună, potrivit unui sondaj Reuters de miercuri, în timp ce producţia din SUA a crescut în iunie la 11,82 milioane bpd, potrivit datelor federale.

Ambele sunt cele mai înalte niveluri atinse din aprilie 2020.

Stocurile de ţiţei din SUA au scăzut cu 3,3 milioane de barili, a declarat miercuri Administraţia de Informaţii Energetice din SUA, în timp ce stocurile de benzină au scăzut cu 1,2 milioane de barili.

Activitatea fabricilor din China şi-a continuat scăderea în august, din cauza noilor infecţii cu Covid, a celui mai grav val de căldură din ultimele decenii şi a unui sector imobiliar aflat în dificultate, ceea ce sugerează că economia va avea dificultăţi să îşi menţină ritmul de creştere.

Părţi din oraşul Guangzhou din sudul Chinei au impus miercuri restricţii legate de Covid-19, alăturându-se centrului tehnologic Shenzhen, pentru a lupta cu răspîndirea epidemiei, şi a alimentat incertitudinea cu privire la comerţ şi viaţa de zi cu zi, în două dintre cele mai vibrante oraşe din regiune din punct de vedere economic.

Inflaţia din zona euro a crescut la 9,1% în august, un nou record, şi este pe punctul de a atinge un teritoriu cu două cifre, anunţând o serie de majorări mari ale ratelor dobânzii, chiar dacă o recesiune dureroasă pare din ce în ce mai sigură.

Gazprom a oprit miercuri fluxurile de gaze naturale prin principala rută de aprovizionare a Europei, Nord Stream 1, pe măsură ce bătălia economică s-a intensificat între Moscova şi Bruxelles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.