Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețurile petrolului scad vineri, dolarul se apreciază, dar săptămâna înregistrează creșteri

Shutterstock
petrol somalia

Preţurile petrolului au scăzut vineri cu mai mult de un dolar pe baril, pe măsură ce dolarul s-a apreciat iar traderii au marcat profiturile în urma creşterii puternice din ultimele zile, dar au înregistrat pentru a treia oară creşteri pe ansamblul săptămânii, transmite Reuters, citat de news.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 1,41 dolari, sau cu 1,7%, până la 79,95 dolari pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate din SUA au scăzut cu 1,40 dolari, sau cu 1,8%, la 75,49 dolari pe baril.

”Se pare că este o marcare a profiturilor, cu unele preocupări legate de cerere care reapar în primul rând pe măsură ce dolarul îşi revine”, a declarat John Kilduff, partener la Again Capital.

Indicele dolarului american a crescut uşor, după ce a atins un minim al ultimelor 15 luni în timpul sesiunii, pe măsură ce investitorii s-au consolidat înainte de weekend.

Un dolar mai puternic reduce cererea de petrol, făcând ţiţeiul mai scump pentru investitorii care deţin alte valute.

Preţurile petrolului au consemnat un câştig săptămânal de peste 2%, după ce întreruperile aprovizionării din Libia şi Nigeria au accentuat îngrijorările că raportul dintre cerere şi ofertă se va înăspri în lunile următoare.

Mai multe câmpuri petroliere din Libia au fost închise joi din cauza protestului unui trib local împotriva răpirii unui fost ministru.

Separat, Shell a suspendat încărcările de ţiţei Forcados din Nigeria din cauza unei posibile scurgeri la un terminal.

Perturbarea activităţii din Libia opreşte aproximativ 370.000 de barili pe zi (bpd), în timp ce pierderea din întreruperea din Nigeria este de 225.000 de barili pe zi, a declarat analistul PVM John Evans.

Exporturile ruseşti de petrol au scăzut, de asemenea, semnificativ şi, dacă această tendinţă va continua săptămâna viitoare, probabil că ar creşte şi mai mult preţurile, deoarece exporturile de petrol ruseşti vor fi reduse cu 500.000 bpd în august, au adăugat analiştii Commerzbank.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.