Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețurile petrolului se prăbușesc, ca urmare a situației complicate din SUA și China

PBN Capital
petrol scadere

Preţurile petrolului au scăzut marţi, retrăgându-se după câştigurile puternice din ultimele două sesiuni de tranzacţionare, din cauza datelor slabe despre importurile Chinei şi a îngrijorărilor cu privire la creşterea economică din SUA, turbulenţele din sectorul bancar şi discuţiile de la Washington privind plafonul datoriei, care ar putea presa cererea, transmite Reuters.

Cotaţia ţiţeiului Brent a scăzut cu 74 de cenţi, sau cu 1%, la 76,27 dolari pe baril. Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 59 de cenţi, sau cu 0,8%, 72,59 dolari pe baril.

”Am văzut o cerere mai slabă decât era de aşteptat în China... care se adaugă la faptul că temerile că Congresul nu va acţiona pentru a rezolva plafonul datoriei, combinate cu o criză bancară regională, duc la îngrijorări suplimentare de încetinire economică, a declarat Andrew Lipow, preşedintele Lipow Oil Associates din Houston.

Luni, ambele valori de referinţă au crescut cu mai mult de 2%, în speranţa că SUA, cel mai mare consumator de petrol din lume, ar putea evita o recesiune dură, iar unii comercianţi au considerat că scăderea de trei săptămâni a ţiţeiului este exagerată.

Importurile Chinei au scăzut

Dar datele de marţi au arătat că importurile Chinei s-au contractat brusc în aprilie, în timp ce exporturile au crescut într-un ritm mai lent, semnalând o cerere internă slabă.

”Preţul petrolului pare să fie limitat între 70 de dolari şi 82 de dolari, până când vedem clarificarea faptului că cererea asiatică este intactă”, a declarat Dennis Kissler, vicepreşedinte senior de tranzacţionare la BOK Financial.

Pieţele urmăresc comentariile preşedintelui american Joe Biden şi ale parlamentarilor republicani de vârf, cu privire la creşterea plafonului datoriilor americane de 31.400 miliarde de dolari, temându-se de o incapacitate de plată fără precedent dacă Congresul nu acţionează în trei săptămâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.