Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețurile petrolului sunt în scădere: s-a schimbat situația în SUA

PBN Capital
petrol scadere

Preţurile petrolului au scăzut miercuri din cauza dolarului american mai puternic, în timp ce datele economice din China au crescut temeri legate de cerere, transmite Reuters, informează News.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent cu livrarea în august au scăzut cu 37 de cenţi, sau cu 0,5%, la 73,34 dolari pe baril.

Cotaţia ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 54 de cenţi, sau cu 0,8%, la 68,92 dolari pe baril.

Ambele benchmarkuri au scăzut cu peste 2 dolari mai devreme în sesiune, până la un minim al mai multor săptămâni şi cu mai mult de 4% marţi.

Economia Chinei s-a contractat

Preţurile petrolului au scăzut după ce activitatea de producţie a Chinei s-a contractat peste aşteptări în luna mai, din cauza scăderii cererii, indicele oficial al managerilor de achiziţii (PMI) din industria prelucrătoare coborând la 48,8, de la 49,2 în aprilie.

Rezultatul a fost sub prognoza de 49,4.

O presiune suplimentară pe piaţă s-a produs pe măsură ce dolarul american s-a apreciat, ceea ce a făcut ca mărfurile să fie mai scumpe pentru cumpărătorii care deţin alte valute şi cântăresc cererea de petrol.

Indicele dolarului, care măsoară dolarul în comparaţie cu şase valute importante, a fost susţinut de încetinirea inflaţiei europene şi de progrese cu privire la un proiect de lege bipartizan privind plafonul datoriilor americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.