Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețurile petrolului urcă la noi maxime multianuale: crește prețul combustibilului

SteelGruru
petrol

Preţurile petrolului au urcat luni la noi maxime multianuale, din cauza ofertei limitate la nivel global şi a cererii mari din Statele Unite şi alte regiuni ale lumii, transmite Reuters.

Cotaţia petrolului Brent a atins un maxim al şedinţei de 86,70 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel atins din octombrie 2018, informează News.ro.

Preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI) a urcat pe parcursul şedinţei până la 85,41 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din octombrie 2014.

Ambii indici au avansat cu aproximativ 20% de la începutul lunii septembrie. Petrolul WTI ste în creştere de nouă săptămâni, iar petrolul Brent de şapte.

”Criza energetică globală continuă să îşi arate dinţii, iar preţurile petrolului îşi continuă cursa ascendentă în această săptămână, traderii anticipând că cererea de carburanşi va continua să crească, ceea ce, în contextul ofertei limitate, goleşte rezervele globale”, a declarat Louise Dickson, analist senior pentru pieţele petrolului la firma Rystad Energy.

Goldman Sachs anticipează că cererea de petrol la nivel mondial ar putea urca preţul petrolului Brent peste nivelul estimării sale de 90 de dolari pe baril pentru sfârşitul anului. Banca estimează că reorientarea cererii de la gaze naturale la petrol ar putea contribui la o cerere de ţiţei de cel puţin 1 milion de barili pe zi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.