Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preţurile producţiei industriale au crescut cu 2,1%, în februarie

Twitter
INS - Institutul Naţional de Statistică

Preţurile producţiei industriale per total (piaţa internă şi piaţa externă) s-au majorat cu 2,1%, în februarie 2021, faţă de aceeaşi lună din anul precedent, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS), notează Agerpres.

Potrivit INS, în luna februarie 2021, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 1,0% faţă de ianuarie 2021.

Pe marile grupe industriale, în februarie 2021, faţă de februarie 2020, statistica INS arată creşteri de preţuri în cazul industriei energetice (+0,63%), în industria bunurilor intermediare (+2,70%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+3,32%), industria bunurilor de uz curent (+3,45%) şi industria bunurilor de capital (+1,78%).

În producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat se remarcă o creştere de 4,83% în distribuţia apei, salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare de 4,11% şi în industria prelucrătoare de 1,98%. În industria extractivă s-a consemnat o scădere a preţurilor cu 7,23%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.