Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preţurile producţiei industriale au scăzut cu 0,8%, în iulie

Twitter
INS - Institutul Naţional de Statistică

Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au scăzut cu 0,8% în iulie 2020 faţă de aceeaşi lună din anul precedent, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate miercuri.

Potrivit sursei citate, preţurile producţiei industriale (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 0,5%, faţă de luna iunie 2020.

La nivelul preţurilor producţiei industriale de pe piaţa internă există o scădere de 1,06% în iulie 2020 faţă de iulie 2019, iar, pentru piaţa externă, preţurile producţiei industriale au coborât cu 0,26%.

Pe marile grupe industriale, în iulie 2020 faţă de iulie 2019, statistica INS arată creşteri de preţuri în cazul industriei bunurilor de capital (+5,36%), în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+3,15%) şi în industria bunurilor de uz curent (+3,47%). În industria bunurilor intermediare se constată o scădere de 0,45%, iar în cea energetică de 11,33%.

Pe secţiuni şi diviziuni CAEN, în iulie 2020 versus iulie 2019, în industria extractivă s-a consemnat o creştere a preţurilor cu 0,04% şi în distribuţia apei, salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare cu 3,69%. În producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat se constată o scădere de 4,23% şi în industria prelucrătoare cu 0,21%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.