Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preţurile producţiei industriale au scăzut cu 6%

www.jurnaludeafaceri.ro
productie industriala

Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au scăzut, în ianuarie 2024, cu 6% în comparaţie cu aceeaşi lună din anul anterior, arată datele publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Conform statisticii oficiale, de la lună la lună (ianuarie 2024 vs decembrie 2023), preţurile producţiei industriale s-au diminuat cu 0,1%.

Pe marile grupe industriale, în prima lună a acestui an faţă de ianuarie 2023, în industria bunurilor de capital s-au înregistrat preţuri mai mari cu 6,48%, în industria bunurilor de uz curent - o creştere de 4,43%, iar industria bunurilor de folosinţă îndelungată, o majorare de 1,36%.

La polul opus s-au aflat: industria bunurilor intermediare - cu un minus de 5,95%, industria bunurilor de capital (-6,3%) şi industria energetică (-15,85%).

Datele INS arată că, pe secţiuni şi diviziuni de activitate, preţurile practicate în industria prelucrătoare au crescut cu 0,13%, în luna ianuarie 2024 faţă de acelaşi interval din anul anterior, în timp ce în industria extractivă au scăzut cu 5,95%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.