Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețurile producției industriale pe piața internă și externă au înregistrat o scădere de 0,9% în luna iulie

zf.ro
grafic scadere

Preţurile producţiei industriale pe piaţa internă şi piaţa externă au scăzut în iulie cu 0,9% față de perioada similară din 2022, în condiţiile în care industria energetică şi cea a bunurilor intermediare au fost pe minus, arată datele INS publicate luni.

Comparativ cu iunie 2023, în iulie prețurile au crescut cu 0,6%, conform mediafax.

Potrivit INS, prețurile din industria energetică s-au redus an la an cu 6,3%, iar cele din industria bunurilor intermediare cu 4,3%. În schimb, în Industria bunurilor de uz curent prețurile s-au majorat cu 11%, în Industria bunurilor de folosinţă îndelungată cu 5,8%, iar în Industria bunurilor de capital cu 5,7%.

Pe piata internă, prețurile producției industriale au crescut în iulie cu 0,4% față de iulie 2022, iar pe piata externă s-au redus cu 4%.

Pe sectiuni, cea mai mare creştere de preț de la un an la altul a fost la Captarea, tratarea şi distribuţia apei, cu 20%, procent similar cu cel de la Fabricarea băuturilor.

În schimb, prețurile pentru Extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale s-au redus cu 40%, iar cele din Fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului cu 38%.

O altă ramură în care prețurile s-au diminuat substanțial este Fabricarea substanţelor şi a produselor chimice, în scădere cu 19%, dar şi Industria metalurgică, în scădere cu 17%, scrie Ziarul Financiar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.