Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preţurile produselor româneşti au avut cea mai mare creştere în UE în luna iulie

www.pixabay.com
supermarket, produse

Preţurile produselor care ies pe porţile fabricilor au înregistrat, în luna iulie 2019, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018, un avans de 0,6% în Uniunea Europeană (UE), şi o creştere de 0,2% în zona euro, potrivit AGERPRES.

În rândul statelor membre pe primul loc în ceea ce priveşte creşterea preţurilor s-a aflat România, unde preţurile producţiei industriale s-au majorat cu 6,2%, în ritm anual, arată datele publicate, vineri, de Eurostat.

Citeşte şi: Suntem săraci lipiţi când plecăm în concediu; Cu ce bani pleacă românii la drum

De la o lună la alta România a înregistrat o creştere a preţurilor producţiei industriale de 0,9%, fiind devansată doar de Cipru, unde preţurile producţiei industriale s-au majorat cu 1,7%, Bulgaria (1,5%), Finlanda (1,4%), Grecia şi Suedia (ambele cu un avans de 1,2%). 

În luna iulie 2019 comparativ cu iunie, preţurile producţiei industriale au crescut cu 0,2% în zona euro şi cu 0,3% în Uniunea Europeană.

Anterior, Institutul Naţional de Statistică (INS) a dat publicităţii propriile sale estimări care arată că, în România, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) s-au majorat cu 4,2% în iulie 2019 faţă de aceeaşi lună din anul precedent. Faţă de luna iunie 2019, preţurile producţiei industriale (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 0,7%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.