Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preţurile ridicate ale energiei vor deveni noul normal! Ministerul german al Finanţelor anticipează o inflaţie de 7% în 2023

bundestag

Ministrul german de finanţe Christian Lindner se aşteaptă ca inflaţia din Germania, cea mai mare economie a Europei, să încetinească la 7% în acest an şi să continue să se reducă în 2024 şi în anii următori, dar consideră că preţurile ridicate ale energiei vor deveni noul normal, transmite Reuters, citat de news.ro.

"Ţinta rămâne 2%. Aceasta trebuie să fie o prioritate de vârf pentru Banca Centrală Europeană şi guvernul german", a declarat Christian Lindner într-un interviu pentru ziarul Bild, publicat duminică.

Impinsă de creşterea preţurilor energiei ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina şi a scăderii exporturilor ruseşti de energie, inflaţia anuală a Germaniei a încetinit uşor în noiembrie, la 11,3%, de la maximul de 11,6% din luna anterioară.

Lindner a spus că Germania are nevoie de o politică energetică ”nepărtinitoare” pentru a menţine industria în funcţiune, adăugând că pentru mixul surselor de energie ar trebui luate în considerare extragerea de petrol şi gaze prin fracturare hidraulică şi energia nucleară, împreună cu sursele regenerabile.

"Interdicţia (fracturării hidraulice) ar trebui să cadă. Apoi investitorii privaţi pot decide dacă exploatarea este economică", a adăugat el.

Producţia de gaze naturale şi petrol a scăzut în Germania, în principal pentru că exploatările prin fracturare hidraulică dunt interzise şi legile de protecţie a naturii fac dificilă obţinerea permisiunii pentru noi foraje.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.