Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Previziune sumbră avută de Raluca Turcan: 'Vom pierde tot dacă nu dovedim solidaritate și răspundere față de propria guvernare'

Facebook
Raluca Turcan

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, susține că Guvernul din care face parte trebuie să combată cât mai rapid sărăcia din România. Doar așa, consideră Turcan, echipa coordonată de Florin Cîțu rămâne „câștigătoare”.

„Felicitari, Florin Cîțu! Succes în misiunea grea pe care o ai! Pentru prima dată, Sibiul are în conducerea PNL doi reprezentanți: pe mine, ca fost președinte interimar al PNL, și pe președinta CJ Sibiu, Dana Cîmpean, aleasă ieri vicepreședinte. Este o recunoaștere a efortului constant și din suflet al tuturor colegilor, precum și a rezultatelor bune pe care organizația de Sibiu le-a avut permanent.

Câteva concluzii dupa campanie sunt necesare:

PNL are nevoie de unitate și de echilibru. Campania internă s-a terminat, iar dacă nu dovedim solidaritate și răspundere, noi, cei din PNL, față de propria guvernare, vom pierde tot.

PNL are nevoie de un parteneriat strâns cu președintele Iohannis, omul politic cu cea mai mare credibilitate și care poate ajuta concret la recâștigarea încrederii în PNL si guvern.

Dacă vrem mesajul de buna guvernare să depășească zgomotul atacurilor și să ajungă la oameni, avem nevoie de o comunicare permanentă PNL-Guvern-Președinte, iar această comunicare se poate acum realiza cu noua conducere a PNL.

Echipa câștigătoare a premierului si a președintelui PNL, Florin Cîțu, nu vor rămâne câștigătoare pe termen lung decât dacă vor reuși să amelioreze problema sărăciei în România.

Reducerea sărăciei, în această țară, în care sunt încă prea puțini cei cu un nivel de trai bun și în care mulți fac eforturi să supraviețuiască, este primul lucru de făcut – spun asta și ca ministru al Muncii, și ca politician care, de 16 de ani, este implicat în proiecte sociale din comunitățile locale, nu doar din Sibiu.

Doresc să punctez câteva priorități, din punctul meu de vedere, ca ministru al Muncii: creșterea consistentă a salariului minim până la finalul anului, care să amelioreze creșterile de prețuri, crearea de noi joburi si combaterea muncii la negru sau la gri.

De asemenea, mă concentrez și pe accelerarea reformelor în domeniul salarizării publice și a pensiilor, dar și digitalizarea instituțiilor care se ocupă de aceste domenii și pentru care avem bani în PNRR.

PNL va face aceste lucruri.

Știu asta pentru că am contribuit direct la aceste proiecte.

Văd discuții despre sondaje și intenția de vot. Nu cred că sunt importante pe termen lung. PNL are capacitatea (și o va dovedi), de a pricepe criticile temeinice și de a le pune deoparte de atacurile politice ale adversarilor vechi și noi. Și, oricât de important ar fi un sondaj pe moment, măsurile de guvernare nu se iau cu teamă de sondaje, ci privind ce pot aduce ele peste 3 ani. PNL nu va irosi viitorii 3 ani.

USR este așteptat la discuții, pentru a putea reveni la guvernare. Coaliția PNL-USR-UDMR este un proiect politic de succes pentru următorii 8 ani și poate schimba România în bine, cum am promis.

După această perioadă în care scandalul politic a acoperit tot, trebuie ca oamenii să aibă puțină încredere că, de la începutul anului, am câștigat împreună, guvernul Cîțu - PNL cu USR și UDMR și alături de efortul românilor, câteva lucruri concrete: revenirea economică rapidă după criza majoră de anul trecut, crearea de 120.000 de noi locuri de muncă anul acesta și creșterea cu 32% a investițiilor, la 21 de miliarde de lei în primele 6 luni. Toate acestea arată că am ținut economia bine, că avem direcția corectă.

Asteptarea uriașă a românilor față de PNL este să dovedească că știe să guverneze bine, că știe în ce direcție mergem și că putem trece țara bine prin problemele de acum: creșterile de prețuri si pandemia.

Închei cu un răspuns personal la cei care ma întreabă despre proiectele concrete pe care le-am făcut pentru a-i ajuta pe romani, chiar acum când se confrunta cu aceste creșteri de prețuri.

Un lucru concret pe care l-am făcut, personal, ca politician, chiar împotriva piedicilor pe care le-am întâmpinat de la propriii colegi care au tergiversat procedurile parlamentare, a fost proiectul consumatorului vulnerabil, pe care l-am susținut de la începutul acestui an și care acum ajută 500.000 de gospodării să treacă mai bine peste creșterea prețurilor la energie și electricitate.

Lucruri concrete bune se întâmplă și trebuie să le vedem și nu toți politicienii sunt hoți și nepăsători”, a spus Ralua Turcan, pe pagina ei de Facebook.

Vezi și: Cristian Ghinea, anunț alarmant despre PNRR: 'Se blochează tot PNRR-ul dacă fiecare instituție nu-și face treaba! Încep să am mari emoții' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.