Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Previziune sumbră pentru Merkel, după ce a câștigat din nou alegerile în Germania: 'Extrema-dreapta îi va face dificilă guvernarea'

merkel

Partidul Angelei Merkel a obţinut primul loc la alegerile parlamentare din Germania, dar are prea puţine mandate ca să poată guverna singur. CDU/CSU, formaţiunea Angelei Merkel, va avea dificultăţi în a obţine sprijin parlamentar în contextul în care conservatorii au pierdut locuri în favoarea extremei-drepte.

La doi ani după ce Merkel a deschis graniţele Germaniei pentru peste un milion de imigranţi, Alternativa pentru Germania (AfD) a uimit prin faptul că a devenit primul partid de extremă dreapta care a intrat în Parlament după jumătate de secol.

AfD a câştigat 13,0 la sută din voturi, partidul lui Merkel are cel mai slab rezultat din 1949, iar rivali social-democraţi (SPD) au înregistrat cel mai slab scor din 1933, anunță News.ro.

Citește și: PROTESTE de amploare în Coreea de Nord: peste 100.000 de oameni au ieșit în stradă

“Desigur că ne aşteptam la mai mult, dar suntem partidul mai puternic, avem mandatul pentru guvernul următor şi nu poate exista o coaliţia contra noastră", a spus Merkel, după ce CDU/CSU a obţinut 32,9 la sută din voturi, faţă de 41,5 la alegerile din 2013.

Ca urmare a rezultatelor din Germania, euro a scăzut cu 0,4 procente pe pieţele asiatice, dovadă că lumea se aşteaptă să fie dificil până se formează o coaliţie.

Merkel poate obţine o majoritate în Parlament doar printr-o coaliţie cu liberalii (FDP) şi Verzii, ceea ce ar putea dura luni de zile, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.