Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Previziunea preşedintelui La Liga - 'Sezonul se va relua'

Preşedintele La Liga, Javier Tebas, nu vrea să ia în considerare o întrerupere definitivă a campionatelor naţionale de fotbal şi a cupelor europene, informează cotidianul L'Equipe, potrivit Agerpres.

În cursul unei mese rotunde cu aproximativ 15 ziarişti europeni, care a avut loc marţi prin videoconferinţă, Javier Tebas s-a arătat încrezător în reluarea sezonului.

"Studiem diferite scenarii, cu diferite date de reluare, cu porţile închise sau nu, dar nu este o opţiune să ne gândim că nu vom mai juca. Eu sunt convins că meciurile din campionatele naţionale şi competiţiile europene se vor putea încheia", a spus preşedintele ligii spaniole.

Citește și: Avertismentul unui medic de la Matei Balș: 'Vârful pandemiei ar putea fi atins între Paște și 1 Mai, dar trei scenarii pot da toate calculele peste cap'

Javier Tebas a făcut referire însă şi la pagubele provocate de pandemia de Covid-19 pentru campionatul de fotbal al Spaniei la diferitele eşaloane. "Aceasta ne-ar putea costa un miliard de euro dacă va exista o anulare a finalului de sezon. Costul va fi de 350 milioane euro în cazul unor meciuri cu porţile închise şi de 150 milioane euro dacă vom juca cu spectatori".

Convins că La Liga şi alte campionate se vor relua, fără îndoială cu porţile închise, Tebas a refuzat ca acest lucru să constituie un motiv pentru difuzori de a renegocia scăderea contractelor: "În această ipoteză, canalele de televiziune trebuie să-şi onoreze sumele datorate. Ele vor avea chiar mai multă audienţă întrucât vor fi urmărite de persoanele care vin de obicei la stadion".

Spania a intrat în a patra săptămână de stare de urgenţă, care prevede izolarea socială, măsură care a fost prelungită până pe 26 aprilie din cauza pandemiei de coronavirus, care a ucis peste 12.000 de persoane în această ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.